Toeristisch wangedrag in het buitenland


Hieronder treft u een artikel uit de PZC van 8 augustus 2018 jl. over het toeristisch wangedrag in Mallorca.
Wij hopen hier in Domburg daar van gespaard te blijven.

Mallorcanen zijn wangedrag van toeristen beu

De tafel veroorzaakte een deuk in het dak van de splinternieuwe auto van Miryam Sampol Rodriguez.

De tafel veroorzaakte een deuk in het dak van de splinternieuwe auto van Miryam Sampol Rodriguez. © Facebook

Dronken Nederlanders gooien tafel van vier hoog op auto Mallorca

De politie op Mallorca heeft drie Nederlanders gearresteerd die een tafel uit het raam van hun hotelkamer gooiden en daarmee schade veroorzaakten aan een geparkeerde auto. Voor de eigenaresse van de wagen en veel andere Mallorcanen is de maat vol: ‘Wij willen dit soort toeristen niet langer op ons eiland!’, reageren ze woedend op Facebook.

De arrestanten zijn volgens lokale media Sam P., Ramon O. en Ivo G.. Hun woonplaats wordt niet genoemd, hun leeftijd wel: 21 jaar. De drie werden vrijdagochtend om 03.30 uur opgepakt in hotel Leblon in El Arenal nadat de receptionist de politie had gebeld. Volgens de man was de tafel van een van de kamers van de vierde verdieping naar beneden gegooid.

Agenten haastten zich naar de vierde verdieping op het dak en troffen in kamer 404 de drie Nederlanders aan. Ze waren dronken en in hun kamer ontbrak de tafel. Na de vaststelling van de schade aan het geparkeerde voertuig – een deuk in het dak – en de hoteltafel werden de drie uit het hotel gezet. De politie arresteerde hen daarna omdat ze geen woon- of verblijfplaats op het eiland meer hadden en onvindbaar dreigden te worden voor de rechtszaak.

Geen respect

De eigenaresse van de beschadigde wagen vond het gedrag van de Nederlandse vakantiegangers zo schandalig dat ze het verhaal op Facebook plaatste. ‘Dit is mijn correct geparkeerde nieuwe auto en zo trof ik hem vanmorgen aan’, schrijft Miryam Sampol Rodriguez onder een foto waarop een flinke deuk te zien is in het dak van haar metallic grijze voertuig. Onder de ruitenwisser vond de vrouw naar eigen zeggen een briefje van de politie dat de daders opgepakt waren en berecht zullen worden.

Ongeschool­de mensen die denken dat alles moet kunnen en geen respect tonen voor wie hier woont

Miryam Sampol Rodriguez

Sampol Rodriguez: ‘De schuldigen zijn toeristen die het nodig vonden om hotelmeubilair naar beneden te gooien, grappig toch maar niet heus. Dit is het soort toerisme dat we hier krijgen! Ongeschoolde mensen die denken dat alles moet kunnen, die schreeuwen op straat, spullen van balkons gooien en er zelf ook van af springen (balconing) en die geen enkel respect tonen voor de mensen die hier wonen.’

‘Mensen zoals ik die op 15 minuten rijden van hun werk wonen maar er vaak 45 minuten voor nodig hebben doordat diezelfde toeristen zomaar de straat op lopen en doodleuk in het midden blijven staan zonder te kijken of er auto’s aankomen. Je moet ook voorzichtig zijn als je ze een klap geeft want ze zijn vies, staan midden op de dag naakt op balkons om ons hun edele delen te laten zien en behandelen ons alsof we hun ondergeschikten zijn. We moeten hen bovendien dankbaar zijn omdat we zouden verhongeren als ze geen all-inclusive polsbandjes hadden (sarcastisch bedoeld).’

Ze staan naakt op balkons, tonen hun geslachts­de­len en behandelen ons alsof we hun onderge­schik­ten zijn

‘Is dit het toerisme dat wij willen? Omdat ik denk dat de Mallorcanen dit niet willen, vraag ik u: deel dit bericht zodat bekend wordt wat wij allemaal moeten verdragen voor iets waar slechts enkelen rijk van worden. Zodat ze zien dat wij dit soort toerisme niet op ons eiland willen’.

Reacties

Het bericht werd bijna vijfhonderd keer gedeeld en leverde de gedupeerde autobezitter tientallen steunbetuigingen op. ‘Wat een klootzakken! Zorg dat ze de schade tot op de laatste cent betalen’, reageert iemand. ‘De schuld ligt bij onze regering die dit soort barbaren met vluchten van een paar euro naar het eiland laat komen’, schrijft een ander.

Weer een ander meldt ook een voorbeeld van respectloos gedrag door dronken toeristen. ‘Toen ik onlangs om een uurtje of zes met mijn dochter naar het strand ging om nog even te genieten van de laatste zonnestralen en rustig wilde lezen, streken straalbezopen Duitsers naast ons neer met de muziek loeihard en eentje die zich uitkleedde. Het wordt steeds erger.’

Balconing

De afgelopen maanden vielen op Mallorca meerdere doden en gewonden bij het zogenoemde ‘balconing’. Daarbij springen jonge – meestal dronken – toeristen van balkon naar balkon of proberen ze van het balkon in het hotelzwembad te springen.

Het voorlopig laatste geval vond gisteren plaats in Magaluf. Een 21-jarige Ier belandde in het ziekenhuis met een gebroken knie nadat hij volgens lokale media om half zes ’s morgens van vier meter hoogte naar beneden was gesprongen.

Boetes

De lokale politie van Calvià legde in de eerste zes maanden van 2018 al aan zes ‘balkonspringers’ boetes op van telkens 600 euro wegens roekeloos gedrag. Dubbel zoveel als vorig jaar. Van de 2.673 boetes in die periode werden er 441 opgelegd voor het drinken van alcohol op straat, 190 voor het bezit van drugs, 73 voor urineren in openbare ruimtes, 25 voor seks op de openbare weg en 12 voor naakt of halfnaakt rondlopen op straat.

De receptionist van het hotel belde de politie.

De receptionist van het hotel belde de politie. © Google Street View

 Bron: PZC woensdag 8 augustus 2018 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *