mooiKUST: een video over Domburg en kwaliteit aan de kust


mooiKUST is een initiatief van vier regionale adviesorganisaties: Stichting Dorp, Stad & Land, Mooi Noord-Holland, Hus & Hiem en Libau. In 2016 maakten zij een fietstocht langs de hele Nederlandse kust om de ruimtelijke kwaliteit te zien en te bespreken. In meer dan 30 filmpjes interviewen zij mensen en vragen ze hen naar de kwaliteiten van de plekken, waar eventuele druk vandaan komt en hoe in de toekomst moet worden doorgewerkt aan de kust.

mooiKUST heeft als doelstelling: “een nuance aanbrengen in de discussie over wel/niet bouwen aan de kust. Wij vinden de kust mooi. De kust is rijk, gevarieerd, kwetsbaar, puur en veranderlijk. Iedere plek verdient de juiste aandacht, onafhankelijk en deskundig.”
Met haar filmpjes wil mooiKUST het werken aan kustpact, kustvisies, recreatievisies, omgevingsvisies en omgevingsplannen positief beïnvloeden.

Zij hebben ook een filmpje gemaakt in Domburg, waarin kernwethouder Jaap Melse iets vertelt over hoe de gemeente Veere gaat voor rust en ruimte voor inwoners en bezoekers. Hij stelt dat de kwaliteit hem juist niet zit in het overal volbouwen van de kust. “Rust en ruimte creëer je niet door overal te gaan bouwen”. Goed verankerde bestemmingsplannen en beeldkwaliteitsplannen én een visie naar de toekomst moeten hiervoor zorgen. Behoud door ontwikkeling. De kwaliteit staat voorop.

Helaas geeft de wethouder niet de grenzen aan van wat nog aan extra eenheden mogelijk is in Domburg. Zonder grenzen is het volgens ons onmogelijk om goed beleid te formuleren.

Bekijk het filmpje hieronder, of klik hier. Kijk ook eens op de website van mooiKUST voor meer filmpjes en informatie: www.mooikust.nl

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *