Bezwaarcommissie én de rechter geven initiatiefnemers gelijk


Nadat de gemeenteraad na een uitspraak van de bezwaarcommissie, in het voordeel van de initiatiefnemers van het burgerinitiatief, alsnog weigerde dit inhoudelijk te behandelen stapte de initiatiefnemers naar de rechter. En met succes. Deze oordeelde dat de gemeenteraad het burgerinitiatief wel degelijk inhoudelijk moet behandelen. En dat gebeurde. Op 17 december werd het burgerinitiatief tegen de bouw van een grootschalig hotel op de locatie van het voormalige KPN-gebouw ‘inhoudelijk besproken’ in de gemeenteraad.

Tot grote teleurstelling van de aanwezigen liet de gemeenteraad haar kans het tij te keren aan zich voorbij gaan en vond zij dat zij een ‘betrouwbare overheid’ moest zijn. Ondanks dat het ontkend wordt, gaat betrouwbaarheid bij de gemeente Veere maar één kant op: die van de ondernemer. Diep teleurgesteld zijn wij hierover. Als bewoner in Domburg word je niet gehoord en niet gezien. Zelfs als 162 Domburgers hun stem laten horen tegen de bouw van een groot hotel is dat niet genoeg voor de gemeente nog eens te kijken naar de eerdere besluitvorming.

Ook de pzc schreef er over, lees de artikelen hier. En hier het artikel na de gemeenteraadsvergadering op 17 december 2015.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *